Abort og abortloven (sterke bilder)

Det har vært store diskusjoner rundt dette med abort i en ganske lang periode. Jeg har selv tatt abort, noe som jeg syntes var veldig vanskelig. Men på grunn av situasjonen jeg stod i var det ikke mange andre utveier. Man skal klare å gi barna en god og trygg hverdag, og i denne periode viste det seg at jeg ville endte opp alene med to stykker. Og med en del i privatlivet i tillegg, visste jeg at dette kom til å bli litt kaos. Og jeg ønsket ikke å sette et barn til verden på dette tidspunktet. Jeg brukte prevensjon oppå det hele, og planla overhode ikke å bli gravid. Selv om dette var et vanskelig og tungt valg, så var det riktig i denne situasjonen. Det er veldig mye mer bak dette enn hva jeg kan skrive offentlig, så uansett hva andre måtte tenke så vet jeg at det her var det eneste riktige å gjøre, og det ville vært egoistisk om jeg satte dette barnet til verden.

Jeg tok abort mellom uke 7 og 8, og det så jeg for meg var helt innenfor da dette var såpass tidlig. Jeg ble sendt hjem for å fullføre aborten hjemme, noe som er vanlig såpass tidlig i svangerskapet. Det jeg ikke hadde sett for meg var det som faktisk kom ut. Jeg trodde ikke jeg ville se noe annet enn klumper med blod, men jeg tok så inderlig feil. Jeg fikk helt sjokk når jeg faktisk fikk se at det kom noe ut som man tydelig kan se har et hode, armer og antydninger til øyer. Jeg ble så i sjokk at jeg visste faktisk ikke hva jeg skulle gjøre, jeg ble helt stille først, så begynte jeg å gråte , før jeg begynte å le. Jeg var så i sjokktilstand, jeg hadde aldri sett dette for meg, og hadde jeg visst det var sånn hadde jeg nok heller ikke klart å fullføre denne aborten, uansett hvor riktig det var. Jeg blir sjokkert over at man bli sendt hjem for å gjøre dette hjemme, man får ikke tilbud om noe hjelp eller oppfølgning etter på heller.

I tillegg blir det en diskusjon på at man skal få lov til å ta bort barnet helt frem til man er omtrent halvveis i svangerskapet. Når jeg allerede har fått se hvor mye man faktisk ser av et menneske såpass tidlig i svangerskapet, så får jeg helt avsmak av bare tanken på at det blir diskutert. Jeg velger å dele bildet fra min abort for at andre også skal få opp øynene på hva dette faktisk innebærer allerede før uke 12.

2 kommentarer
  1. Jeg har gått igjennom det samme og det er helt sinnsykt som du sier, at det ikke er oppfølgning, at man gjør sånt hjemme, evt alene uten hjelp, ingen som vet hvordan slutten er om man ikke har gått igjennom det før, det ødela meg en periode, helt forferdelig er det..

  2. De det her er snakk om, er fostre hvor det er påvist betydelig utviklingshemming. Dette innebærer en enorm byrde utover det som er greia for en funksjonsfrisk unge for foreldrene, og da spesielt mor, så å påta seg dette må da for guds skyld få være opp til den/de enkelte til tross for at en kan ane en kroppslignende positur i celledelingen! Dessuten vil jeg faktisk gå så langt som å påstå at det i mange av tilfellene er det beste for den potensielle ungen å få slippe oxo. Jeg mener.. Vi vil da for pokker ikke tilbake til strikkepinnene, el!?..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg