Abort og abortloven (sterke bilder)

Det har vært store diskusjoner rundt dette med abort i en ganske lang periode. Jeg har selv tatt abort, noe som jeg syntes var veldig vanskelig. Men på grunn av situasjonen jeg stod i var det ikke mange andre utveier. Man skal klare å gi barna en god og trygg hverdag, og i denne periode viste det seg at jeg ville endte opp alene med to stykker. Og med en del i privatlivet i tillegg, visste jeg at dette kom til å bli litt kaos. Og jeg ønsket ikke å sette et barn til verden på dette tidspunktet. Jeg brukte prevensjon oppå det hele, og planla overhode ikke å bli gravid. Selv om dette var et vanskelig og tungt valg, så var det riktig i denne situasjonen. Det er veldig mye mer bak dette enn hva jeg kan skrive offentlig, så uansett hva andre måtte tenke så vet jeg at det her var det eneste riktige å gjøre, og det ville vært egoistisk om jeg satte dette barnet til verden.

Jeg tok abort mellom uke 7 og 8, og det så jeg for meg var helt innenfor da dette var såpass tidlig. Jeg ble sendt hjem for å fullføre aborten hjemme, noe som er vanlig såpass tidlig i svangerskapet. Det jeg ikke hadde sett for meg var det som faktisk kom ut. Jeg trodde ikke jeg ville se noe annet enn klumper med blod, men jeg tok så inderlig feil. Jeg fikk helt sjokk når jeg faktisk fikk se at det kom noe ut som man tydelig kan se har et hode, armer og antydninger til øyer. Jeg ble så i sjokk at jeg visste faktisk ikke hva jeg skulle gjøre, jeg ble helt stille først, så begynte jeg å gråte , før jeg begynte å le. Jeg var så i sjokktilstand, jeg hadde aldri sett dette for meg, og hadde jeg visst det var sånn hadde jeg nok heller ikke klart å fullføre denne aborten, uansett hvor riktig det var. Jeg blir sjokkert over at man bli sendt hjem for å gjøre dette hjemme, man får ikke tilbud om noe hjelp eller oppfølgning etter på heller.

I tillegg blir det en diskusjon på at man skal få lov til å ta bort barnet helt frem til man er omtrent halvveis i svangerskapet. Når jeg allerede har fått se hvor mye man faktisk ser av et menneske såpass tidlig i svangerskapet, så får jeg helt avsmak av bare tanken på at det blir diskutert. Jeg velger å dele bildet fra min abort for at andre også skal få opp øynene på hva dette faktisk innebærer allerede før uke 12.

Kreativ julegave

I år bestemte jeg meg for å være litt kreativ når det kom til julegave til familien. Det skulle samtidig være noe som jeg visste ble satt pris på og betydde noe. Jeg kjøpte inn små lerret, maling, tok bilde av Ella og fremkalte bildene. Så valgte jeg å male på innsiden av hånden hennes og foten, dette trykket vi på lerretet og limte bilde av henne ved siden av. For det første ble det ikke dyrt og for det andre fikk jeg høre at det var den fineste gaven dem hadde fått.

Så om noen der ute ønsker et tips til neste års julegave så er dette noe som vil falle i smak, samtidig som du kan spare en del penger på dette.

 

En stor oppvekker

Jula nærmer seg veldig, og i natt har jeg virkelig fått en stor oppvekker. I går fikk Ella feber, og vi dro på legevakta for å ta en sjekk. Jeg tenkte at hvis hun trengte antibiotika så var det fint å få det med en gang sånn at hun var bedre til julaften. Vi ble sendt hjem igjen siden det bare var et virus som plagde henne. Når vi kom hjem la hun seg med en gang, siden klokken hadde blitt godt over leggetid for henne. Jeg sjekket henne flere ganger siden jeg kjente at hun var veldig varm, og hun hadde en temperatur på 39,5 før hun la seg. Hun fikk selvfølgelig febernedsettende i håp om at dette ville hjelpe hun. Ettervert som jeg merket at pusten ble mer ujevn valgte jeg å legge henne på sofaen for å få litt mer oversikt. etter kort tid fikk hun kramper. Dette skjedde fire ganger på en time. Noe som er utrolig skremmende å se på. Jeg valgte å ringe til en ambulanse som kom relativt fort, samtidig som det føltes ut som om det tok evigheter før dem kom. Det ble tatt en ganske så rask avgjørelse på at vi skulle bli med inn på sykehuset. Inne på sykehuset fikk hun enda et anfall, som denne gangen varte litt lenger enn de andre anfallene hadde gjort. Jeg vet innerst inne at dette ikke er farlig, så lenge det ikke vedvarer over en god stund. Men det å se sitt eget barn være bevisstløs, riste og ikke få puste, er virkelig en forferdelig opplevelse. Etter en stund fikk dem ned feberen med ibux, og hun begynte å bli ganske så klar igjen, selv om hun var utrolig sliten. Jeg var så redd for en jul inne på sykehuset, det hadde virkelig ikke vært noe koselig situasjon.

Og for oss som var så heldige at vi ble skrevet ut i dag, var en stor glede.

Jeg sitter igjen med mange tanker og følelser for de som faktisk måtte bli igjen for å feire julen sin der. Det er ikke noe som er vondere enn å se barn som er veldig syke. Det gjør vondt langt inni mammahjertet mitt når jeg ser barn som ikke har hår på hodet og som konstant må gå rundt med intravenøst på seg. Og de stakkars foreldrene som elsker barna sine overalt på jord, som sikkert går hver eneste dag men en lignende frykt som det jeg selv hadde når mitt barn ikke fikk puste jevnt. Jeg får så vondt inni meg av bare tanken, jeg kjenner virkelig en smerte innvendig nå som jeg igjen tenker på det. Det er helt forferdelig at små uskyldige barn blir så syke at døden blir et tema. Jeg har virkelig ikke ord, mine tanker går til absolutt alle dere barn og foreldrene som står i denne situasjonen.

Nissefest

I dag er det nissefest i barnehagen. Og det var ei livlig liten nissejente som gledet seg kjempe masse til å komme i barnehagen i dag. Jeg syntes det er utrolig gøy å gjøre Ella klar til sånne temadager i barnehagen, og jeg sørger alltid for at hun får vært med på det. Og det store høydepunktet for henne er helt klart at hun får lov til å kle seg ut som en nissejente, og ikke minst det at hun fikk lov til å gå i barnehagen med litt sminke. Dette med sminke er noe hun er veldig opptatt av, og jeg overdriver ikke når jeg sier at hun spør minst fem ganger daglig om å få lov til å sminke seg. Og for første gang i historien fikk hun lov å få litt sminke i kinnene før hun gikk i barnehagen, noe som var kjempe stas for henne.

Det har sin egen sjarm

Nå som jeg har fått barn, er det utrolig rart og ikke minst gøy å kunne se seg selv på så mange måter i en annen person. Nå har Ella blitt litt over 3 år, hun har sluttet med bleie for en liten stund siden. Det er helt klart noe som er til hennes fordel ved leggetider, for på kvelder etter hun har lagt seg i senga kommer hun stadig på det at hun plutselig må tisse, og den do-turen tar gjerne fort 10 minutter. Det er alltid litt tiss å klemme ut, eller det å vaske hendene ekstremt nøye før man legger seg blir plutselig veldig viktig. Jeg kjenner meg så igjen, jeg gjorde akkurat det samme når jeg var liten. Samtidig ser jeg en del andre ting som virkelig er som å se meg selv. Jeg titter stadig bort på henne med et varmt smil over munnen, for hun smelter hjertet mitt flere ganger om dagen. Det kommer stadig nye spørsmål og setninger som kan få meg til å le, å til og med sette meg litt ut til tider. Denne alderen har sin sjarm på mange måter, og en del baksider på andre måter. Det er utfordrende til tider, og veldig enkelt i andre tider. Jeg vokser sammen med henne, og selv om hun ikke er mer enn 3 år lærer jeg masse av henne. Den kjærligheten og tryggheten vi har i hverandre kan aldri brytes, og det er en god følelse å få lov til å kunne elske noen så høyt og alltid vite at den person forblir der livet ut!

Det har sin egen sjarm

Nå som jeg har fått barn, er det utrolig rart og ikke minst gøy å kunne se seg selv på så mange møter i en annen person. Nå har Ella blitt litt over 3 år, hun har sluttet med bleie for en liten stund siden. Det er helt klart noe som er til hennes fordel ved leggetider, for på kvelder etter hun har lagt seg i senga kommer hun stadig på det at hun plutselig må tisse, og den doturen tar gjerne fort 10 minutter. Det er alltid litt tiss å klemme ut, eller det å vaske hendene ekstremt nøye før man legger seg blir plutselig veldig viktig. Jeg kjenner meg så igjen, jeg gjorde akkurat det samme når jeg var liten. Samtidig ser jeg en del andre ting som virkelig er som å se meg selv. Jeg titter stadig bort på henne med et varmt smil over munnen, for hun smelter hjertet mitt flere ganger om dagen. Det kommer stadig nye spørsmål og setninger som kan få meg til å le, å til og med sette meg litt ut til tider. Denne alderen har sin egen sjarm på mange måter, og en del baksider på andre måter. Det er utfordrende til tider, og veldig enkelt i andre tider. Jeg vokser sammen med henne, og selvom hun ikke er mer enn 3 år lærer jeg masse av henne. Den kjærligheten og tryggheten vi har i hverandre kan aldri brytes, og det er en god følelse å få lov til å kunne elske noen så høyt og alltid vite at den person forblir der!

Good Night

God kveld kjære lesere. Da har jeg akkurat funnet senga etter en dag som kan beskrives som ganske bra. Jeg hadde faktisk barnefri fra i går til i dag, det er ikke ofte jeg har barnefri lenger så jeg må være ærlig å si at det var ganske godt å få sovet ut i dag. Når jeg våknet gikk jeg i dusjen, også rett på lunsj sammen med min kjære mor. Når jeg kom hjem fra lunsj rakk jeg å være innenfor døra i 5 minutter før jeg løp videre til toget, fordi jeg skulle på en film innspilling. Når jeg var ferdig tok jeg turen hjemover igjen, jeg rakk å endelig sette meg litt ned å slappe av litt før vi gikk en kveldstur på ca 1 time. Jeg hadde et møte over telefon når jeg hadde fått lagt frøkna og kommet meg på plass i sofaen. Etter det har jeg ryddet hele leiligheten, og akkurat nå har jeg funnet senga. Det har vært en hektisk dag, men jeg trives veldig med sånne dager som dette. I tillegg fikk jeg sovet ut, sånn at jeg var opplagt til alt jeg skulle i dag.

Jeg håper alle har hatt en super fin dag, god natt 🙂

Juletradisjonen

Helt siden jeg flyttet for meg selv har jeg pyntet veldig tidlig til jul. Men det er jo ikke den tradisjonen jeg egentlig er vandt med! Jeg som sikkert veldig mange andre er vandt med at man setter opp juletreet og pynter det lillejulaften, det er den tradisjonen jeg har vokst opp med. Jeg har vokst opp med at lillejulaften kommer nissen å banker på ruta, og det å løpe ut og etter nissen var vår store glede vært eneste år som barn. Jeg har vokst opp på en gård, hvor låven våres ble en glede for både store og små på julaften. På julaften kom nissen å satte seg på høyballe, alle fra nabolaget kom dit for å synge på låven "sitter nissen med sin julegrøt", og ga nissen grøt og gaver, etter det var det å gi alle en klem og prate litt sammen, før vi ønsket hverandre en god jul og gikk hver for oss igjen. Nissen kom alltid inn til oss etter på å ga meg og mine fire andre søsken en stor gave, og det var som regel alltid det vi hadde ønsket oss mest. Så var det å ta farvel med nissen, før det var julemiddagen, dessert og gaver. Etter dette var julekvelden stort sett over og det var tid for å ta kvelden. For fem år siden skulle det vise seg at all denne gleden skulle være over. For vi blir aldri den familien min vi en gang var, for en av mine søsken forlot dessverre jorden. Etter dette flyttet vi fra gården og alt snudde helt. Julen for meg er en tung tid, selvom jeg virkelig prøver alt i makt for at den skal være mest mulig fin for mitt eget barn. Alle tradisjonen jeg var vandt med tok slutt, og jeg har selv laget min egen tradisjon nå for å sørge for at min datter skal få oppleve mye av gleden jeg selv hadde som barn. Jeg prøver å få julestemningen selv, og derfor har jeg valgt at vi pynter litt tidligere til jul. I år har jeg noen planer lagt angående at det kanskje kan komme en nisse på besøk både lillejulaften og julaften, for den gleden er virkelig noe jeg unner mitt eget barn. Det er så klart ikke alle tradisjoner som blir holdt, i mitt tilfelle hadde det ikke gått om jeg så ville, men de viktigste tradisjonene som ga mest glede skal jeg virkelig prøve å bevare!

1.Desember

I dag er det 1.desember, og vi går inn i en spennende tid framover for både store og små. I dag er dagen hvor første julekalender luke blir åpnet, og i vårt tilfelle gave nr.1 også. Jeg pleier å pynte tidlig til jul, for jeg syntes det er utrolig koselig med juletre, nisser, røde lys, og andre ting som gjør julen koselig. Dagens plan er å reise på badeland, lage en god middag, kjøpe inn litt godteri og se en julefilm. Jeg skulle egentlig ønske at det hadde kommet litt snø for å gjøre stemningen litt mer jul, men det skjer ikke i dag med varmegrader og et trist regnværs vær. Vi gjør allikevel det beste ut av det!